Tangzhong:

  • 15g teljes kiőrlésű liszt
  • 15g zabpehely
  • 150g víz

Kenyértészta (35x13x12cm formához):

  • 240g rétesliszt
  • 360g kenyérliszt
  • 325g víz
  • 160g kovászos vagy élesztős öregtészta
  • egész tangzhong
  • 2g friss élesztő 
  • kb. 15g víz
  • 12g só

Elkészítés:

A tangzhonghoz a lisztet és a zabpelyhet a folyadékkal összefőzzük, amíg egy sűrű, egynemű massza lesz. Folpackkal letakarva hagyjuk legalább langyosra hűlni.

Közben a kovászt/öregtésztát a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, összekeverjük és letakarva kb. 1 órát állni hagyjuk. 

Majd hozzáadjuk a tangzhongot, a vízzel elkevert élesztőt és összekeverjük. Kb. 30 percre letakarva ismét pihentetjük. 

Aztán hozzáadjuk a sót és alaposan kidagasztjuk a tésztát. 

Vékonyan kiolajozott tálba rakjuk és lefedve hagyjuk kb. a duplájára kelni. Közben 2-3 alkalommal kb. 20-30 percenként meghajtogatjuk.

Majd megformázzuk és a formába rakjuk. Letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Tetejét hideg vízzel lespricceljük, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmal.

250 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percet, majd 200 fokon további kb. 30-35perc alatt készre sütjük. Végül rácson hagyjuk kihűlni.