- 15g teljes kiőrlésű liszt
- 15g zabpehely
- 150g víz
Kenyértészta (35x13x12cm formához):
- 240g rétesliszt
- 360g kenyérliszt
- 325g víz
- 160g kovászos vagy élesztős öregtészta
- egész tangzhong
- 2g friss élesztő
- kb. 15g víz
- 12g só
Elkészítés:
A tangzhonghoz a lisztet és a zabpelyhet a folyadékkal összefőzzük, amíg egy sűrű, egynemű massza lesz. Folpackkal letakarva hagyjuk legalább langyosra hűlni.
Közben a kovászt/öregtésztát a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, összekeverjük és letakarva kb. 1 órát állni hagyjuk.
Majd hozzáadjuk a tangzhongot, a vízzel elkevert élesztőt és összekeverjük. Kb. 30 percre letakarva ismét pihentetjük.
Aztán hozzáadjuk a sót és alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Vékonyan kiolajozott tálba rakjuk és lefedve hagyjuk kb. a duplájára kelni. Közben 2-3 alkalommal kb. 20-30 percenként meghajtogatjuk.
Majd megformázzuk és a formába rakjuk. Letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Tetejét hideg vízzel lespricceljük, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmal.
250 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percet, majd 200 fokon további kb. 30-35perc alatt készre sütjük. Végül rácson hagyjuk kihűlni.