- 20g liszt
- 100g tej vagy víz
Kenyértészta (35x13x12cm formához):
- 200g kenyérliszt
- 400g finomliszt
- 125g tej
- 250g víz
- 160g kovászos vagy élesztős öregtészta
- egész tangzhong
- 6g friss élesztő
- kb. 25g víz
- 12g só
Elkészítés:
A tangzhonghoz a lisztet a folyadékkal összefőzzük, amíg egy sűrű, egynemű sima massza lesz. Folpackkal letakarva hagyjuk legalább langyosra hűlni.
Közben a liszteket a folyadékkal összekeverjük és letakarva kb. 1 órát állni hagyjuk.
Majd a nedves liszthez adjuk az öregtésztát, a tangzhongot, a vízzel elkevert élesztőt és összekeverjük. Kb. 30 percre letakarva ismét pihentetjük.
Aztán hozzáadjuk a sót és alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Vékonyan kiolajozott tálba rakjuk és lefedve hagyjuk kb. a duplájára kelni. Közben 3-szor kb. 20-30 percenként meghajtogatjuk.
Majd megformázzuk és a formába rakjuk. Letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Tetejét hideg vízzel lespricceljük, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmal.
250 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percet, majd 200 fokon további kb. 30-35perc alatt készre sütjük.