Tangzhong:

  • 20g liszt
  • 100g tej vagy víz

Kenyértészta (35x13x12cm formához):

  • 200g kenyérliszt
  • 400g finomliszt
  • 125g tej
  • 250g víz
  • 160g kovászos vagy élesztős öregtészta
  • egész tangzhong
  • 6g friss élesztő
  • kb. 25g víz
  • 12g só

Elkészítés:

A tangzhonghoz a lisztet a folyadékkal összefőzzük, amíg egy sűrű, egynemű sima massza lesz. Folpackkal letakarva hagyjuk legalább langyosra hűlni.

Közben a liszteket a folyadékkal összekeverjük és letakarva kb. 1 órát állni hagyjuk.

Majd a nedves liszthez adjuk az öregtésztát, a tangzhongot, a vízzel elkevert élesztőt és összekeverjük. Kb. 30 percre letakarva ismét pihentetjük.

Aztán hozzáadjuk a sót és alaposan kidagasztjuk a tésztát.

Vékonyan kiolajozott tálba rakjuk és lefedve hagyjuk kb. a duplájára kelni. Közben 3-szor kb. 20-30 percenként meghajtogatjuk.

Majd megformázzuk és a formába rakjuk. Letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Tetejét hideg vízzel lespricceljük, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmal.

250 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percet, majd 200 fokon további kb. 30-35perc alatt készre sütjük.