Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1dl tej
  • 100g liszt
  • csipet só
  • 1 kiskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor)
  • kb. 4-5 db alma
  • olaj a sütéshez
  • kevés őrölt fahéjjal elkevert porcukor

Elkészítés:

~ A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet és simára keverjük.

~ Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és kb. 0,5cm vékony szeletekre vágjuk.

~ A szeleteket a masszába mártjuk és bő forró olajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Majd papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleges olajat az szívja fel. Végül fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

Ugyanez máskor: