Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1dl tej
- 100g liszt
- csipet só
- 1 kiskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor)
- kb. 4-5 db alma
- olaj a sütéshez
- kevés őrölt fahéjjal elkevert porcukor
Elkészítés:
~ A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet és simára keverjük.
~ Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és kb. 0,5cm vékony szeletekre vágjuk.
~ A szeleteket a masszába mártjuk és bő forró olajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Majd papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleges olajat az szívja fel. Végül fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Ugyanez máskor: